3 Tips voor als je een auto nodig hebt en er zelf geen hebt


Als je iets gaat doen waar je echt een auto voor nodig hebt maar je er zelf geen hebt, zul je toch aan een auto moeten komen. Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om aan een auto te komen. De ene optie is wat duurder als de andere optie. Kijk daarom goed naar welke het slimst is om te doen.

Huur een auto die je kunt gebruiken

Het eerste waar je waarschijnlijk aan denkt om te doen als je een auto nodig hebt, is een auto huren. Er zijn veel verschillende bedrijven die auto’s verhuren, zo kom je bijvoorbeeld al heel gemakkelijk aan een huurauto Den Haag. Als je hier gebruik van wilt maken is het handig om verschillende bedrijven in prijs en kwaliteit met elkaar te vergelijken. Het kan soms wel zijn dat er eentje goedkoper is, maar als dat betekent dat je al om half vijf terug moet zijn met de auto kan dat misschien wel voor problemen zorgen. Als dat het geval is moet je de auto voor twee dagen huren en ben je alleen maar duurder uit, denk daar dus ook even overna. 

Maak gebruik van een deelauto

Je zult je misschien afvragen wat een deelauto is. Een deelauto is een auto die op een vaste parkeerplaats staat en die je vanaf daar mee kan nemen. We noemen dit een deelauto, omdat er meer mensen zijn die gebruik maken van dezelfde auto en daarom dus met elkaar delen. 

Deze optie is vaak niet erg duur en kun je al doen als je maar een kwartier een auto nodig hebt. Greenwheels is een bedrijf dat dit soort auto’s aanbiedt. Je hebt hier dan een app bij en waarmee je een auto die op een bepaalde plek staat kunt reserveren. Veel van deze auto’s staan in de buurt van een station. In bijna alle grote steden kun je hier gebruik maken.

Vraag vrienden of familie 

Wat je ook altijd kunt doen als je een auto nodig hebt, is vragen aan vrienden of familie of je hun auto misschien zou mogen lenen. Wel is het zo dat als je deze leent en er gebeurt wat mee, er wel redelijk veel problemen kunnen ontstaan met een verzekeraar. Denk er daarom goed over na of je dit een goed idee vind. Vaak is het wel zo dat je deze gratis mee krijgt, dat is wel weer erg fijn. De auto dan volgetankt terug brengen is dan vaak wel het minste wat je kunt doen.