5 vakantie tips in Nederland

5 vakantie tips in Nederland

Ben je op zoek naar een leuk weekendje weg in Nederland? Dan ben je hier aan het juiste adres! In deze post vind je volop inspiratie voor een vakantie in ons land. Nederland is een klein land en de meeste plaatsen zijn gemakkelijk te bereiken met de auto of trein. En er is genoeg te doen in ons thuisland! Ik vroeg andere reisbloggers wat zij een goede plek vinden voor een weekendje weg in Nederland. 

In dit artikel vind je 5 fijne plekken in Nederland die perfect zijn voor een weekendje weg, inclusief leuke en unieke accommodaties. Zo kun je alvast beginnen met het plannen van je weekendje weg in Nederland. Of je nu op zoek bent naar een ontspannen weekend of een weekendje verkennen, alles is mogelijk!

1. De Hoge Veluwe

Op vakantie helemaal tot rust komen? Dan is de Veluwe iets voor jou. Als je niet kunt stilzitten, is er genoeg te doen. De Veluwe is immers een van de grootste natuurgebieden van Nederland. Op de Veluwe vind je bos, heide, zandvlaktes, landgoederen en weilanden. Een dag op de Veluwe is niet lang genoeg om het echt te beleven! Ga bijvoorbeeld naar het Kröller-Müller Museum waar je hun beeldentuin kunt verkennen, wilde dieren in de natuur kunt spotten of geniet van spa en wellness zodat je helemaal tot rust komt tijdens je weekendje Nederland!

2. Alkmaar

Voor een leuke stedentrip hoef je niet per se naar de grootste Nederlanden steden. Alkmaar is een goed voorbeeld van een regionaal pareltje. Grote kans dat je al wist dat deze stad een beroemde kaasmarkt heeft, maar wist je dat Alkmaar een paar verborgen hofjes, gezellige hotspots en prachtige grachten heeft?

Door het geringe formaat is Alkmaar goed per voet te ontdekken. Je kunt heerlijk rondneuzen en de stad bewonderen. Alkmaar staat vol historische gebouwen. Zoals het Kaaspakhuis Henneman, het Hofje van Splinter en het Wildemanshofje. Al deze bezienswaardigheden zijn dagelijks geopend. In zijstraatjes vind je allerlei leuke cafés en winkels.

3. Rotterdam

Bruisende hotspots, winkels, veel street art, musea en galerieën – dat is wat je kunt bezoeken tijdens een trip in Rotterdam. In deze moderne stad beleef je zeker een leuk weekend vol eten, cultuur en shoppen. Rotterdam staat vol moderne architectuur. Zo vindt je hier de Kubuswoningen, het grote spiegelende depot van Boijmans van Beuningen en de Markthal. Daarnaast barst Rotterdam van plekken om te ontbijten, lunchen en dineren.

4. Middelburg

In het meest westelijke deel van Nederland vind je Middelburg. Deze prachtige Zeeuwse geschiedenis is perfect voor liefhebbers van geschiedeni. Deze middeleeuwse stad bestaat al sinds de tijd van de Vikingen. Binnen de stad kan je het historische centrum het beste te voet verkennen om de vele schattige boetiekjes te ontdekken, het prachtige klooster waar Lange Jan zit, en het heerlijke lokale bier te proeven dat in Zeeland wordt gebrouwen. Het is gemakkelijk om te verdwalen in de vele schattige straatjes die door het stadscentrum slingeren.

5. Het Veerse Meer

Het Veerse Meer is de perfecte plek voor een actief weekendje Nederland. Via de knooppuntenroutes kun je fietsen en wandelen en daarbovenop kun je ook watersporten. Ben je niet zo sportief? Dan is het Veerse Meer ook een fijne bestemming voor jou. Het gezellige dorp Veere met zijn prachtige monumentale panden is zeker een bezoek waard.

Een vakantie nederland is dus helemaal zo gek nog niet!