Een auto leasen is een goed idee


Wil je een nieuwe auto gaan rijden, maar heb je niet het volledige aankoopbedrag op je rekening staan? Overweeg dan eens financial lease. Met financial lease kun je een auto leasen die aan het eind van de looptijd ook nog eens helemaal van jou is. Een auto leasen op deze manier is natuurlijk heel interessant. Jij hebt deze auto "ingereden" en je bent de eerste eigenaar. Je weet ook precies wat het betalen van de maandelijkse termijnen je oplevert. Financial lease is een andere manier van een auto leasen. Ga je liever voor traditioneel leasen, dan zitten daar natuurlijk ook voordelen aan.

Een auto leasen op de traditionele manier

Dan hebben we het over operational lease. Een auto leasen voor een vast bedrag per maand waar, behalve de brandstof, alles bij in zit. Je hoeft je dan geen zorgen te maken over de wegenbelasting, het onderhoud, reparaties, vervangend vervoer bij schade, je verzekeringen en noem maar op. Zelfs het vervangen van de banden is hierbij inbegrepen. Kies je voor een elektrische auto? Dan heb je natuurlijk een laadpaal nodig en betaal je geen wegenbelasting. Dat is dan weer mooi meegenomen in het maandbedrag. Het nadeel van operational lease kan zijn is dat je aan het eind van de looptijd geen eigen auto hebt.

Wil je het liefst een eigen auto?

Dan is financial lease een betere optie voor jou. Je betaalt dan ook een vast bedrag per maand en je bent vanaf dag één economisch eigenaar van de auto. Je moet dan wel alles zelf regelen. Van de verzekeringen tot de wegenbelasting, het onderhoud en de pechhulp en natuurlijk ook de brandstof. Aan het eind van de looptijd, als de slottermijn is voldaan, dan ben je ook juridisch eigenaar van de auto. Financial lease is een goed idee als je een nieuwe of gebruikte auto wilt kopen, maar daar niet direct het geld voor op je rekening hebt staan. Dit is ook de reden dat financial lease wel bekend staat als huurkoop.

Hoe zit het met het onderpand bij financial lease?

De auto is je onderpand. Loop je een achterstand op in de betalingen, dan wordt de auto teruggevorderd. Hierdoor is het ook voor startende ondernemers en ZZP'ers mogelijk om een auto te leasen. Je hoeft immers geen groot bedrag mee te nemen. Je kunt er bij financial lease ook voor kiezen om een wat oudere auto te leasen. Je vindt op de site auto's tot 10 jaar oud. Dat scheelt natuurlijk enorm in je maandlasten.