Op een natuurlijke manier de strijd aan met de bladluis!


Het is warm voor de tijd van het jaar en naar verwachting gaat een strenge winter er dit jaar dan ook zeker niet komen. Hierdoor kan men al vroeger beginnen met de tuin klaar maken voor de lente. Bollen kunnen bijvoorbeeld binnenkort al worden gepland zodat de tuin straks in het voorjaar al snel in volle bloei staat. Je kunt je tevens ook al een beetje voorbereiden op de onderhoud van je tuin. Weet je bijvoorbeeld al hoe je de bladluis dit jaar op een natuurlijke manier gaat bestrijden? Nog geen plan daarvoor? Dan hebben we hier wat tips voor je!

Zorg voor natuurlijke bodyguards

Bladluizen zijn een heerlijke maaltijd voor aardig wat insecten. Lieveheersbeestje en wespen bijvoorbeeld zijn dol op de bladluis. Zorg er daarvoor voor je planten in je tuin hebt staan die deze natuurlijke bodyguards aantrekt. Dit zijn vooral planten en struiken waar bloemen aan groeien. Zijn ze in je tuin en zien ze een heerlijke bladluis voor hun snel rondscharrelen? Dan zullen ze deze zonder twijfel oppeuzelen.

Koud water

Wist je dat bladluizen helemaal niet van koud water houden? De bladluis houdt veel meer van warme temperaturen en is daarom vooral in de lente en het voorjaar actief in onze tuin. Een goede manier om de bladluis kwijt te raken is dan ook koud water. Zorg ervoor dat het water echt lekker koud is en besproei je planten hiermee. Hoe harder de straal, hoe beter maar pas uiteraard wel op dat je, je planten niet beschadigd.

Bestrijden met geur

Bladluizen zijn dol op zoete geuren maar hebben een hekel aan andere, sterkere geuren. Een bananenschil neerleggen kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat de beestjes daarop kruipen. Als je ziet dat er aardig wat bladluizen op de schil zitten gooi je hem gewoon weg en leg je weer een nieuwe neer. Je kan bijvoorbeeld ook gier of azijn gebruiken. Hier zit een behoorlijk sterke geur aan waar de bladluis alles behalve fan van is. Leg het vlak bij je planten of sprenkel wat over je planten en je zult zien dat de bladluis al snel de aftocht blaast. Die ga je niet snel meer terug zien.

Heb jij nog meer tips over hoe je op een natuurlijke manier de strijd aangaat met de bladluis? We zijn reuze benieuwd naar jullie ideeën en ervaringen en hopen dat ook van harte dat jullie dit met ons willen delen. We horen het graag van je!


Geef een reactie