Blijven ontwikkelen met speeltoestellen


Het is erg belangrijk dat een kind zich verder kan ontwikkelen. Om je als kind te kunnen ontwikkelen, heeft een kind bepaalde hulpmiddelen nodig om ontwikkeling te stimuleren. Denk aan passief speelgoed, zoals blokken en tekenmateriaal, zodat het kind zelf aan de slag kan met zijn ontwikkeling. Daarnaast zijn er ook speeltoestellen om de wereld om zich heen te kunnen ontdekken, zoals Wickey de Viking bijvoorbeeld. Ben je een doe-het-zelver? Dan is het erg leuk om zelf een speeltoestel te maken voor je kind. Dat is een leuke, creatieve bezigheid en je kind kan meehelpen met bouwen, zo krijg je een nog hechtere band met je kind.

Behendig en flexibel door speeltoestellen

Op kinderdagverblijven en basisscholen vind je regelmatig diverse speeltoestellen. Speeltoestellen helpen bij de ontwikkeling van kinderen. Kinderen worden steeds behendiger omdat ze moeten klimmen in speeltoestellen. Langzamerhand worden de kinderen flexibeler en behendiger en weten ze dus ook waar ze hun handen voeten neer moeten zetten tijdens het klimmen. Kinderen gaan steeds meer op onderzoek uit en vinden het leuk om iedere keer meer te ontdekken. Met de speelstoestellen van Wickey leren kinderen de wereld spelenderwijs kennen.

Spelen maar!

Speeltoestellen zie je vaker terugkomen, zelfs in de achtertuin van je buurman. Er zijn verschillende speeltoestellen te koop op het internet, zoals een speelhuisje, klimwanden, glijbanen of een leuke zandbak. Een speelhuisje is erg leuk om in te spelen en goed voor het fantasiespel van het kind. Omdat er verschillende toestellen buiten staan, wordt het kind getriggerd en gemotiveerd om buiten te spelen. De materialen en kleuren zijn uitnodigend voor het kind en stimuleren de ontwikkeling nog meer. Kinderen kunnen in een speelhuisje hun eigen spel bedenken, zoals vader en moeder, doktertje of op verjaardag gaan, etc.

Blijven leren en spelen

Door een eenvoudig speeltoestel te plaatsen in je achtertuin, tover je je tuin om in een speelparadijs. Kinderen gaan vol enthousiast op onderzoek uit door te klimmen en te klauteren. Iedere keer durven ze steeds weer een beetje meer. Omdat je keuze hebt uit materialen, kan je kiezen welk materiaal het beste bij jullie past, en wat in de tuin past. Wil je juist materiaal dat duurzaam is? Dan kan je bijvoorbeeld kiezen voor hout, dit is bestendig tegen alle weersomstandigheden en zeer stevig. Geen zin in een massief toestel? Dan kan je natuurlijk ook kiezen uit alleen een glijbaan, een speelhuisje of een schommel. Deze losse toestellen motiveren de kinderen om nog meer buiten te spelen.