De beste haartips!


Haar op het hoofd kan veel zelfvertrouwen met zich mee brengen. Daarom is het zeer belangrijk om het haar goed te verzorgen! Niet alle producten op de markt zijn er goed voor. Sterker nog, er zijn veel haarproducten die het haar kunnen en zullen beschadigen. Ook het haar in model brengen kan beschadigend zijn. Daar staat hieronder een lijstje over hoe er het beste met haar omgegaan kan worden.

Verzorging

Een heel belangrijk aspect van een goed kapsel is natuurlijk de verzorging ervan. Als het haar goed gevoed en verzorgd is, zal het sneller gaan groeien en ziet er het mooier uit. Haar zal gezonder worden als jijzelf gezond eet. Hierdoor, en vele andere redenen, is het belangrijk om een goed gevarieerd dieet te hebben. Als dit om één of andere reden niet lukt, kunnen er ook haarsupplementen genomen worden. Deze zullen de nodige vitaminen voor het haar met zich meebrengen.

Om het hoofdhaar soms een kleine boost te brengen, zijn haarolies en -maskers de weg om te gaan. Deze werken erg voedend en zullen droge haren in een mum van tijd weer tot leven brengen. De kans op gespleten haarpunten zal sterk verminderen. Het is ook belangrijk om een haarmasker te gebruiken bij geverfd haar of haar waar dagelijks hitte op wordt gezet.

Belangrijk bij het wassen van het haar is om shampoo en conditioner te gebruiken die goed aansluiten op het haartype. Goed gevoed, krullerig haar zal andere spullen nodig hebben dan heel droog, stijl haar. Let hier dus zeker op bij het kopen van de haarproducten. Let er ook op dat de gebruikte producten niet beschadigend zijn voor het haar of de hoofdhuid. Sommige hoofdhuiden zijn gevoeliger dan andere en zullen dan ook andere verzorging nodig hebben. Als gevoelige hoofdhuid het probleem is, zijn de producten van Redken zeker aan te raden.

Verwant hieraan is het wassen van het haar. Niet iedere haartype en hoofdhuid kan het aan om dagelijks gewassen te worden. Dit is eigenlijk ook niet nodig. Alleen bij mensen met erg fijn haar, die veel zweten of een vettige hoofdhuid hebben, is het van belang om het dagelijks te wassen. Anders zou het best een paar dagen met rust gelaten kunnen worden.

In model brengen

Om het haar in model te brengen zijn er ook manieren die negatief effect zullen hebben op de gezondheid van het haar. Zo is het niet goed om regelmatig hitte te gebruiken, zeker niet op (licht-) vochtig haar. Dit kan veel schade met zich meebrengen. Als dit wel gedaan wordt, is het belangrijk om een anti hitte- spray of -mouse te gebruiken. Dit zal toch een beetje bescherming brengen.

Er zijn verschillende manieren om volume te creëren. Eentje hiervan is het gebruiken van stylingsmousse. Doe dit bij licht- vochtig haar voor het beste resultaat. Een andere manier is om laagjes te laten knippen.


Geef een reactie