De mooiste goede doelen voor kinderen


Er zijn talloze goede doelen die allemaal iets goeds doen voor de samenleving. Gelukkig maar, want hierdoor kunnen belangrijke stappen gezet worden in onderzoek tegen ziekten, tegen armoede, om mensen een steuntje in de rug te geven, of een van de vele andere redenen. Er zijn ook goede doelen voor kinderen specifiek gericht op kinderen, want die hebben hulp vaak extra hard nodig.

Waarom zou je meedoen?

Als je aan het einde van de maand geld overhoudt, dan is het natuurlijk leuk om daar iets mee te doen. Je kunt het uitgeven aan iets voor jezelf, zoals een lot voor de loterij, maar je kunt het ook doneren aan een van de vele goede doelen voor kinderen. Hoewel deze twee manieren om je geld te spenderen ver uit elkaar lijken te liggen, zijn er toch manieren om twee vliegen in één klap te slaan. Koop bijvoorbeeld een lot bij Lot of Happiness, waarbij minimaal 50 procent van je inleg naar een goed doel naar keuze gaat. Zo doe je toch iets goed voor de samenleving en maak je kans voor fantastische prijzen zoals 1 miljoen euro.

Hoe werkt het?

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn: een lot kopen voor jezelf en je geluk delen door te schenken aan een goed doel. Toch is dat echt wat de loterij doet. Nu vraag je je waarschijnlijk af hoe dat dan precies werkt. Eigenlijk is het heel simpel. Je kunt zelf beslissen aan welk goed doel je je inbreng schenkt. Daarvoor kun je kiezen uit de ruim 450 opties die deelnemen. Omdat het aanbod heel groot is, zit er altijd wel een doel bij dat jou aanspreekt. Vervolgens vul je je gegevens in en daarna maak je kans op prijzen.

Goede doelen

Er zijn dus een heleboel verschillende goede doelen waar je uit kunt kiezen. Allemaal hebben ze één ding gemeen: ze zijn speciaal gericht op kinderen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan goede doelen die te maken hebben met ziekte. Kika is hier een van de bekendste voorbeelden van. Kika heeft als doel om Nederland kinderkankervrij te krijgen en gebruikt daarom de donaties voor onderzoek naar de ziekte die zoveel mensen treft. Ook Make a Wish is een van de goede doelen. Zij zorgen ervoor dat ernstig zieke kinderen even hun zorgen kunnen vergeten en een bijzondere dag beleven. Ook zijn er goede doelen die kinderen van over de hele wereld helpen, zoals Wereldouders, dat thuisloze kinderen in Latijns-Amerika helpt door ze een thuis, opleiding en zorg te geven. Zoek je het liever wat dichter bij huis? Voor kansarme kinderen in Nederland zijn er ook een heleboel initiatieven.

Speel bewust 18+


Geef een antwoord