Drie tips voor een goede houding van uw kind

Drie tips voor een goede houding van uw kind

Er zijn verschillende dingen die u kunt doen om de fysieke gezondheid van uw kind te bevorderen. Een van deze dingen is letten op de houding van uw kind. Een slechte houding kan veel slechte gevolgen hebben voor de fysieke gezondheid. Denk aan rugklachten, hielspoor en andere vervelende klachten. Gelukkig zijn er een paar dingen die u kunt doen om hieraan te werken. In deze blog geef ik een aantal tips.

Goede schoenen

Een tip die ik uit eigen ervaring mee kan geven, is het kopen van goede schoenen voor uw kind. Mijn dochter heeft heel lang rondgelopen op schoenen met een dunne zool, omdat deze ‘cool waren’. Ik liet haar maar haar gang gaan, maar dit is geen handige zet geweest. Een tijd geleden kreeg zij last van haar voeten en knieën. Wij kwamen erachter dat zij hielspoor had, en dat haar slechte schoeisel een mogelijke oorzaak was. Nu zij met zooltjes loopt gaat het beter, maar het is een lange tijd een vervelende klacht geweest. Ik raad dus aan om te investeren in goede schoenen voor uw kind. Zelf vind ik het merk Nubikk altijd heel fijn en betrouwbaar. De schoenen zijn van goede kwaliteit en ze hebben een grote variëteit aan soort schoenen. Daarom kon mijn dochter gelukkig leuke schoenen vinden die ‘cool’ genoeg waren, maar ook een stevige zool hadden. Ik kan dit merk ook zeker aanraden voor alle moeders die dit lezen. Ik heb vele lange wandeltochten achter de kinderwagen doorstaan toen mijn dochter nog klein was. En tot op de dag van vandaag heb ik hier nog steeds plezier van. Ik kan dus zeker aanraden om eens een kijkje te nemen op de Nubikk dames afdeling. 

Sport en andere activiteiten

Uiteraard is beweging ook een belangrijke factor in de houding van uw kind. Sporten zorgt ervoor dat uw kind sterk en gezond blijft, waardoor ze automatisch ook een betere houding hebben. Mijn dochter heb ik al op een jonge leeftijd op ballet gedaan. Ik hoorde destijds van andere moeders dat hun dochters een veel betere houding kregen door de balletlessen. Mijn dochter vond muziek en dansen altijd al leuk dus dit leek mij de perfecte oplossing. Bij ballet is houding erg belangrijk en wordt er goed op gelet dat iedereen rechtop staat. Als ik alle balletmeisjes in mijn dochter’s klas vergelijk met alle andere kinderen, zitten zij inderdaad een stuk rechter op. Ook heb ik van andere ouders gehoord dat pianolessen een groot verschil kunnen maken. Bij pianolessen is de houding achter de piano ook erg belangrijk en deze leerlingen leren goed rechtop te zitten. Als ballet dus niks voor uw zoon of dochter, dan kunt u ook eens pianolessen proberen!

,

Geef een antwoord