Een goede lenteschoonmaak, of überhaupt een schoonmaak. Het voelt altijd goed als je klaar bent. Een lekker fris en schoon huis en je hebt gelijk ook het gevoel alsof je er weer helemaal tegenaan kan. Dat is natuurlijk een fijn gevoel. En dan is het wel fijn wanneer je ook goede schoonmaak spullen hebt waarmee je aan de slag kan gaan om een goede schoonmaak beurt te houden.

 

Alles bij de hand om aan de slag te gaan?

Heb je de dispensers, poetspapier, emmers sop en borstels bij de hand om te beginnen? Een klein beetje voorbereiding is natuurlijk wel fijn. Zo weet je ook precies wat je nog in huis moet halen om goed te beginnen. Want heb je wel voldoende schoonmaak spullen nog in huis? Hebt je nog voldoende doekjes en sponsen om schoon te maken? En daarbij ook fijn om te weten of je nog genoeg schone handdoeken hebt, of handdoeken die je kan gebruiken om te poetsen. Kunnen ze daarna gelijk de was in uiteraard. 

 

Weer helemaal fris en fruitig

Dat vind ik zelf altijd het fijne wanneer ik een grote schoonmaak houd. Dat daarna alles weer fris en fruitig ruikt. Die heerlijke frisse geur. Vooral wanneer het bijvoorbeeld een zonnige dag is en je al je net gewassen was buiten kan hangen en je de ramen open kan doen tijdens het schoonmaken. Zo komt er ook gelijk een frisse lucht binnen. Heerlijk is dat. En dan in de avond, wanneer alles helemaal schoon is, je lekker ook in een fris opgemaakt bed kan kruipen. Dat maakt het geheel wel helemaal af natuurlijk. 

 

Schoonmaken gaat niet vanzelf uiteraard

Wanneer je gaat schoonmaken wil je natuurlijk wel een fijne afspeellijst op de achtergrond aan hebben staan. Muziek waar je lekker tussendoor een beetje op kan dansen of die je juist goed kan meezingen. Muziek die je in een bepaalde sfeer brengt om lekker door te gaan. En het is altijd een stuk leuker wanneer je fijne en leuke muziek op hebt staan tijdens het schoonmaken. Dan vliegt de tijd ook zo voorbij en kan je ook lekker in een bepaald ritme doorgaan met poetsen. En dat is natuurlijk ook heel fijn. Want je vergeet de tijd en voor je het weet heb je het hele huis al gepoetst, alle wasjes gedraaid, alle bedden verschoont en is het tijd om even lekker neer te ploffen met een kopje thee op de bank. Dat heb je dan ook wel verdiend uiteraard.