Een moment voor jezelf pakken


Een moment voor jezelf, een beetje me-time en even aan niemand anders denken dan jezelf. En nee dat is zeker niet egoïstisch of stom. Het is juist goed als je dat doet want we hebben het allemaal nodig. Pak de arganolie en pure Shea butter er maar bij en een fijn self care momentje gaan er van maken. Hoe je dat kan aanpakken? Wij zetten een paar tips voor je op een rijtje. 

 

Even wat tijd voor jezelf pakken

We doen het eigenlijk veel te weinig. We zijn continue onderweg, aan het werk, bezig met iets en we hebben bijna geen tijd meer om even naar onszelf te kijken en tot rust te komen. Ook door Social Media staan we nooit stil en zijn we alleen maar bezig met alles en eigenlijk ook niets om ons heen. Maar het probleem dat we nooit uit staan, dat moeten we absoluut niet ontkennen. Want het is er werkelijk wel een probleem. En dat momentje van me time, die moeten we wat vaker gaan pakken. En hoe je dat kan doen, dat vertellen we je in een paar tips.

 

Tip nummer 1! En dat is eigenlijk de meest belangrijke tip. Want het is eigenlijk dat je er gewoon tijd voor moet maken. En het hoeft geen hele dagen te zijn. Maar in de avond zo een uurtje, dat kan al veel verschil maken. Want of je nu een serie ligt te kijken op de bank, je bed of in bad. Je kan er altijd wat tijd voor jezelf van maken.

 

Tip nummer 2! Haal een lekker masker in huis. Het is altijd goed voor je huid en je kan er ook nog eens lekker mee tot rust komen. Dat zijn uiteraard twee vliegen in een klap!

 

Tip nummer 3! En dat is eigenlijk iets wat je op dat moment moet doen. Zorg dat je niet afgeleid kan worden. Leg je telefoon weg, uit, op stil of waar dan ook. Als ie maar niet binnen hand bereik is en je niet kan afleiden. Een uurtje zonder Social Media, berichten, mailtjes of telefoontjes dat moet kunnen. En je kan zo lekker je hoofd leeg maken wanneer je je helemaal stort op je serie of een boek dat je wilt lezen.

 

En iedereen deelt zijn me time natuurlijk anders is. Maar laten we er een gewoonte van maken om minstens 1x in de week een moment voor onszelf te pakken. En dat hoeft dan geen groot moment te zijn. Een uurtje of een half uurtje kan al wonderen doen.