We herkennen dit allemaal wel. Een ongelukje zit ook echt in een klein hoekje. Je hoeft bijvoorbeeld maar mis te stappen of je hebt al een blessure opgelopen. Of in het verkeer hoef je maar 1 seconden niet op te letten en er kan al een ongeluk gebeuren. Nou willen we allemaal goed voorbereid zijn wanneer er een ongeluk gebeurt en we willen allemaal het voorkomen want het liefst gaan we niet op zoek naar een advocaat om het op te lossen. Want je hebt geen trek om op zoek te gaan naar een letselschade advocaat Utrecht, Rotterdam of welke andere stad dan ook. Maar je kan zelf natuurlijk ook wel wat doen om een ongelukje te voorkomen

 

Tijdens het verkeer

Het is altijd belangrijk wanneer jij deelneemt aan het verkeer dat je goed oplet. Dus inderdaad stop die telefoon goed weg, want die heb je helemaal niet nodig tijdens het rijden. Dat is voor mij zo irritant om te zien. Zowel de jongeren als de ouderen zijn alleen maar bezig met hun telefoon tijdens het rijden. Al is het op de fiets, scooter of in de auto. Zoveel mensen die er mee bezig zijn. En waarom? Wat mis je wat zo belangrijk is dat het niet even kan wachten tot je weer op punt van bestemming bent om dan te antwoorden. Je brengt er niet alleen jezelf maar ook anderen mee in gevaar, en zo ontstaan dus heel gemakkelijk ongelukken. En let ook op tijdens het rijden, laat je vooral niet afleiden hoe gemakkelijk dat soms ook gaat. Het is dan ook belangrijk dat je niet als een gek door een straat rijdt, maar je gewoon aan de snelheid houdt. Want veel harder hoeft allemaal niet, dat is namelijk nergens voor nodig.

 

Tijdens het werk kan je het ook proberen te voorkomen

Het is niet altijd mogelijk om een ongeluk(je) te voorkomen, maar we kunnen wel ons best doen. Het is altijd belangrijk, wat voor werk je ook doet. Dat jouw werkplek schoon en opgeruimd is. Zo voorkom je dat je over iets struikelt waar het totaal niet hoort te liggen. En wanneer alles goed is opgeruimd of netjes aan de kant ligt, struikel je ook minder snel ergens overheen. Wanneer je met machines werkt, is het belangrijk dat je altijd op let wanneer je de machines gebruikt en niet ondertussen met iets anders bezig bent. En wanneer je klaar bent met de machine dat je de machine dan ook uit zet. Zo voorkom je ook kleine ongelukjes.

Leave a Reply