Geef je woonkamer een compleet nieuwe uitstraling! 


Ben je ook veel thuis aan het werk vanwege de Coronamaatregelen? Dan zie je misschien steeds meer dingen in je huis waarvan je misschien niet meer zo blij wordt. Je bent tenslotte veel in je woning en dit soort kleine stoorzenders vallen je dan een stuk meer op. Misschien vind je de woonkamer wel wat krap ogen of ben je niet meer tevreden over de kleuren en/of materialen die je hebt gebruikt. En nu we veel thuis zitten is het juist belangrijk dat ons huis ons blij maakt. We spenderen er tenslotte toch een behoorlijk deel van de dag. Wil je, je woonkamer daarom eens onder handen nemen en kan je wel wat tips gebruiken? We hebben er hier een aantal voor je op een rijtje gezet.

Ga voor lichte kleuren

Donkere kleuren geven een warme sfeer maar zorgen er ook voor dat een kamer optisch kleiner oogt. Zeker als je veel in huis bent kan het zijn dat voor je gevoel de muren letterlijk op je af komen. Het voelt een beetje benauwd. Heb je hier last van? Kies dan eens voor lichte kleuren zoals wit, beige, licht grijs of pasteltinten. Deze kleuren vangen meer licht en zorgen ervoor dat je ruimte optisch een stuk groter oogt. Het is natuurlijk niet echt zo maar voor je gevoel scheelt het wel. Daarnaast ogen lichte kleuren ook een stuk lichter. Zeker in de wintermaanden is het belangrijk dat we genoeg licht tot ons nemen wat weer voorkomt dat we in die welbekende winterdip raken.

Speel met je meubels

Ook de positie van je meubels kunnen de sfeer in huis flink bepalen. Zet je de bank bijvoorbeeld midden in de kamer neer waardoor deze eigenlijk als een soort scheidingslijn oogt, dat zal je kamer ook al snel kleiner lijken doordat het de kamer opdeelt. Probeer je meubels altijd zo neer te zetten dat je een open ruimte creëer. Daarnaast helpt het ook als je de meubels iets van de muur af zet. Vergeet ook niet de boel een beetje op te leuken met wat extra’s zoals een stoere bijzettafel. Hier kun je bijvoorbeeld weer een bloemetje of kaarsje opzetten wat ook weer voor een hele andere uitstraling zorgt.

Zorg voor voldoende opbergruimte

Spullen zijn vaak een doorn in het oog. Het zorgt er voor dat een ruimte er rommelig en vol uitziet. Kies er daarom ook voor om je spullen op te ruimen als je ze niet meer gebruikt. Laat het dus niet slingeren op je houten tafel maar berg het op. Echter lopen mensen nog wel eens tegen het probleem aan dat ze niet voldoende opbergruimte hebben. Hoe je dat oplost? Met bijvoorbeeld manden in de kast als je daar wat ruimte over hebt. Ook maanden onder de banken of een speciale tafel met extra opbergruimte zijn slimme oplossingen.