Goed beschermd de zomer in

Goed beschermd de zomer in

Het is eindelijk zomer! De vakanties gaan bijna beginnen en het mooie weer zit er ook al aan te komen. Tijd dus om even de punten na te lopen wat betreft bescherming in de zomer. We willen natuurlijk allemaal optimaal van het zonnetje genieten maar dat kan alleen met de juiste voorbereidingen. Anders heb je er straks meer last van dan je denkt! Lees je mee?

Blijven smeren

Zonnebrand, zonnebrand ik kan het niet vaak genoeg zeggen. Zonnebrand is zo belangrijk want niet alleen beschermd dit middeltje tegen verbranding het zorgt er ook voor dat je huid niet sneller veroudert door blootstelling aan de zon. Smeer zo’n 20 minuten voor je de zon in gaat en vanaf dan iedere twee uur. Ja, óók als je waterproof zonnebrand gebruikt. Het liefst met een hoge factor, je wordt vanzelf heus wel bruin, met een hoge factor duurt dat alleen iets langer

Zoek de schaduw op

Daarnaast is het belangrijk om niet op de heetste tijden in de zon te gaan zitten omdat je dan nog sneller verbrand. Dat kan ook gebeuren wanneer je zonnebrand draagt. Net die paar plekjes die je per ongeluk hebt overgeslagen worden dan geraakt. Blijf tussen twaalf en drie in de schaduw om dat te voorkomen. En zelfs dan moet je zonnebrand dragen want zelfs in de schaduw kun je soms bruin worden en dat betekent een zwakkere maar nog steeds aanwezige zonkracht.

Wild met het water

Als je de bescherming gehad hebt, is het tijd voor het plezier. Organiseer bijvoorbeeld met mooi weer een watergevecht voor de buurt. Zorg dat iedereen goede zwemkleding en stevig schoeisel draagt, dat laatste om uitglijden te voorkomen. Zeker wanneer je met kinderen in de weer bent, zijn al deze tips belangrijk om de gezondheid maar ook het zomerplezier te waarborgen.

Let op de kleintjes

Als laatste is een zonnebril voor iedereen goed. Ook voor de kleintjes! Denk bijvoorbeeld aan een kinderzonnebril. Niet alleen ziet dit er te gek uit maar het beschermt de oogjes ook tegen het felle zonlicht. Niet geheel onbelangrijk, al zeg ik het zelf. Op de website van Charlie Temple hebben ze leuke zonnebrillen voor kinderen en ook nog voor een goede prijs. Kies er alleen of samen één uit. Plezier en bescherming gegarandeerd. Want voor de meeste beschermingstips, zeker in de zomer, geldt dat ze net zo goed van toepassing zijn op kinderen als op volwassenen.

Waar kijk jij het meest naar uit deze zomer?