Hardhouten poortdeur voor optimale veiligheid

hardhouten poortdeur

Bij een hardhouten poortdeur denk je misschien meteen aan een enorm huis. Echter is dit zeker niet in alle gevallen zo. Mensen met een kleiner huis kunnen ook heel goed profiteren van een hardhouten poortdeur. In dit artikel ga ik daarom dit perspectief van de hardhouten poortdeur aan de kaak stellen. Op deze manier hoop ik voor eens en altijd duidelijk te maken waarom een poortdeur voor vrijwel iedereen met een tuin profijt kan bieden. Om te beginnen ga ik in dit artikel in op het stukje veiligheid dat een poortdeur kan bieden. Daarnaast ga ik in op het de privacy aspecten van de poortdeur.

Een hardhouten poortdeur voor optimale veiligheid

Je wil er natuurlijk nooit aan denken maar toch is het belangrijk om er even aandacht aan te besteden in dit artikel. Het is namelijk zo dat er zo nu en dan wordt ingebroken. Uitzonderingen daargelaten is het belangrijk om u hierop voor te bereiden. Er zijn namelijk veel dingen die je kunt doen om inbrekers af te schrikken. Om te beginnen kun je bijvoorbeeld diverse camera’s ophangen op uw huis. Dit is al handig aangezien inbrekers weten dat ze worden opgenomen. Daarnaast zijn er ook aspecten zoals een hardhouten poortdeur die van belang kunnen zijn als afschrikking. Het is namelijk zo dat elke inbreker zo makkelijk mogelijk wil inbreken. Als het te moeilijk wordt haakt een inbreker als snel af. Neem bijvoorbeeld een open raam. Een groot gedeelte van de inbraken zijn op basis van een gelegenheid als deze. Wanneer een inbreker dit soort signalen opvangt wanneer hij door de straat loopt loop je extra risico. Andersom werkt dat natuurlijk ook. Als de inbreker ziet dat je goed beveiligd bent loopt hij liever nog een huisje verder.

Privacy garanderen met een poortdeur

Nu duidelijk is gemaakt waarom een hardhouten poortdeur kan zorgen voor meer veiligheid wil ik in dit artikel ook even uitgebreid stilstaan bij het privacy aspect van een hardhouten poortdeur. Met een poortdeur in het algemeen zorg je er al voor dat voorbijgangers minder goed naar binnen kunnen kijken. Op deze manier zit je dus met veel meer gemak in de tuin. Daarnaast is het zo dat (afhankelijk van je tuin natuurlijk) je ook gemakkelijk je auto binnen de poort kan zetten. Zeker met duurdere auto’s wil je dit stukje zekerheid niet mislopen. De kans dat je auto gestolen wordt achter een poort is nog een stukje kleiner dan wanneer je hem in de straat neerzet.


Geef een antwoord