Ja ja, het is zover. We willen gaan verhuizen. We wonen nu al een tijdje in Amsterdam vanwege mijn werk, maar we merken dat we wat meer ruimte om ons huis heen willen. Een tuin om mee te beginnen, iets wat in Amsterdam natuurlijk niet vanzelfsprekend is. En als je dan al een huis met tuin vindt in Amsterdam en regio is deze vaak in een bepaalde prijsklasse die niet voor iedereen toegankelijk is helaas. Wij willen het dan ook iets verder buiten Amsterdam gaan zoeken. De haarlemmermeer spreekt ons erg aan met alle nieuwbouw projecten waar een tuin er veelal wel bij zit. Lijkt me heerlijk om op die zomerse avonden lekker in je tuin te kunnen leven. Barbeque aan, drankje erbij, heerlijk!

Het financiële deel van de verhuizing.

Bij een verhuizing komt natuurlijk ook het financiële deel om de hoek kijken. Hoeveel overwaarde kunnen we meenemen vanuit de verkoop van ons huidige huis. En hoeveel kunnen we er dan nog bij lenen in de nieuwe hypotheek. We gaan ons mooie en goed onderhouden huis in Amsterdam verkopen in een tijd waarin er veel vraag is naar koophuizen, dus daar verwachten we wel goed uit te komen. Hoé goed durven we nog niet in te schatten, maar meer dan de vraagprijs gaan we zeer waarschijnlijk wel krijgen. Daarnaast moeten we onze inkomsten etcetera weer gaan laten bekijken om zo onze maximale hypotheek te laten berekenen. We hoeven niet perse het maximale te lenen, maar het is wel goed en fijn om te weten tot waar je kunt gaan voordat je naar het juiste huis gaat zoeken. Je wilt niet tijdens de onderhandelingen moeten zeggen dat je het toch niet voor elkaar gaat krijgen.

De juiste hypotheek vinden.

Je hebt tegenwoordig veel keuze in de partij waar je jouw hypotheek bij afsluit. Je hebt uiteraard nog altijd de traditionele banken maar tegenwoordig dus ook keuze uit meerdere andere partijen die hypotheken aanbieden. Om de keuze iets makkelijker te maken zijn ook hiervoor vergelijkingswebsites gemaakt. Op deze websites kun je jouw gegevens invullen en aangeven wat jij belangrijk vindt zodat de juiste partij naar voren komt. Jouw hypotheekrente vergelijken kan ook op deze vergelijkingswebsites. Hoe lekker is het dat jij vanuit huis op de bank met je laptop kan bepalen met welke partij jij in zee wilt voor je nieuwe hypotheek. Hoef je niet meer alle kantoren af en elke keer weer hetzelfde gesprek aan te gaan. Scheelt je een hoop tijd die je beter kunt besteden aan het uitzoeken van je nieuwe huis. Hypotheekrente.nl is zo een website waar je deze partijen kunt vergelijken.