Hoe ik mijn tuin veranderde

Hoe ik mijn tuin veranderde

Een tijdje geleden was ik met een vriendin van mij aan het praten over mijn tuin. Op het moment zelf staten wij er in, kijkend naar de vieze tegels en het te lange gras. Het was een heerlijke dag, maar we zaten niet bepaald lekker op de oude tuinstoelen. Hier begon ik ook over en toen veranderde het in een gesprek compleet over de tuin. Iets specifieker: hoe ik de tuin wil veranderen. Mijn vriendin had niet lang daarvoor haar tuin ook gerenoveerd, dus ik vroeg wat tips. Haar grootste tip was Hillhout, een website waar allerlei hout- en tuinspulletjes te koop is. Ik ben even gaan surfen op de website en ik vond precies wat ik nodig had om mijn tuin weer helemaal tot nieuw te maken. Ik heb dus wat dingen gekocht en ben een dagje aan het werk geweest met de spullen die ik al had. Nu wil ik weer in mijn tuin zitten!

Terras

De indeling van mijn terras is niet veel veranderd, maar wat er op stond wel. Ik heb op het terras een soort picknick- tafel gezet. Mijn kleine kinderen vinden dit geweldig en ik vind het er ook zeker super leuk uitzien. De banken zijn los te schuiven van de tafel, wat het erg handig maakt op lekker op te lunchen. Ik heb kussentjes aan de ene kant gedaan, waardoor het ook heerlijk zit als ik, luierend, een boek lig te lezen.

Onze schuur is niet erg groot. Daarom heb ik al jaren een tuinkast in mijn tuin staan, om de extra spulletjes (vooral speelgoed van de kinderen) op te bergen. Deze heb ik ook vernieuwd. Nu past het hout van de kast bij het hout van mijn bank, wat ik erg fijn vind. Beide producten zijn goede kwaliteit en ik zie nu alweer een paar jaar voorbij gaan voordat ik deze hoef te vervangen.

Bloemen

Een andere grote verandering is de groen in mijn tuin. Ik heb het gras een keertje goed gemaaid (en beloftes aan mezelf gemaakt dat ik dit vaker zal doen). Daarna heb ik mijn nieuwe plantenbakken neergezet. Niet lang daarna ben ik naar een tuincentrum gegaan en heb ik nieuwe bloemen en aarde gekocht. Deze had ik niet meer, maar wilde ik wel graag hebben. Ook heb ik een paar groentezaadjes gekocht en deze in een ‘minigarden’ gestopt. Ik hoop dat dit gaat werken en wij verse, zelfgemaakte worteltjes kunnen eten!

Voor de kids

Zoals bovengenoemd heb ik (kleine) kinderen. Er ligt speelgoed voor hen in de buitenkast, zodat ze daar veilig en gemakkelijk bij kunnen. Toch wilde ik iets meer voor hen doen. Ze zitten best vaak binnen met hun tabletjes en ik wil graag dat zij naar buiten gaan. Hopelijk zullen zij dit meer doen met hun nieuwe speeltoestel. Het is een soort huisje met een glijbaan, ladder en brandweerpaal. Daar moeten toch wel goede verhalen van komen!


Geef een antwoord