Hoe kies je de ideale naam voor jouw baby?


Wanneer je zwanger bent is dan meestal natuurlijk geweldig nieuws. Mensen zijn dan ook erg blij dat er een kindje op komst is. Het krijgen van een baby heeft iets magisch. Op deze manier breng je een nieuw klein mensje de wereld in en dat is natuurlijk fantastisch. Je zal als toekomstige ouders echter wel het een en ander moeten regelen. Je wilt namelijk zo goed mogelijk voorbereid zijn wanneer het kindje wordt geboren. Daarom is het belangrijk om met bepaalde zaken rekening te gaan houden. Op financieel vlak zal je bijvoorbeeld de nodige zaken moeten regelen bij de komst van een baby. Ook de praktische zaken, zoals een kamer voor het kindje is noodzakelijk om goed voor te bereiden. Daarnaast zullen jullie nog iets moeten bedenken, een naam voor de baby. Dat is alleen niet altijd even makkelijk. 

 

Letters 

Het bedenken van een naam voor jouw nieuwe zoon is een belangrijke stap. De naam is iets wat je als persoon natuurlijk het hele leven bij je zal dragen. Daarom is het verstandig om goed over de naam na te denken. Het zou kunnen dat je ooit al eens een naam hebt bedacht als je een baby zou krijgen. Toch is het niet voor iedereen even simpel om met een goede naam te komen. sommige mensen kiezen er bijvoorbeeld voor om met een bepaalde beginletter een naam te bedenken. Wanneer je kiest voor een letter is het vervolgens mogelijk om te kiezen voor een naam die goed past bij jouw kleine. Zo kan je bijvoorbeeld gaan voor jongensnamen met een j. Met de letter j heb je voor een jongen veel soorten opties. Denk hierbij bijvoorbeeld aan namen zoals Jack, James, Jan, Jannick of Jelte. 

 

Landen 

Naast het beginnen met een bepaalde letter, kiezen veel mensen er ook voor om te gaan voor een bepaald land of een regio. Ieder land heeft namelijk wel bepaalde traditionele namen die bij het land passen. Uiteraard zijn er in Europa al bepaalde landen waardoor je leuke namen kan geven aan jouw zoon. Met landen als Frankrijk, Spanje of Italië kan je zo al voor goede opties gaan. De Italiaanse namen man zijn er in genoeg mogelijkheden. Wanneer je met jouw partner bijvoorbeeld graag naar Italië reist is het een leuk idee om voor dit land te kiezen. Vervolgens kan je met elkaar gaan kijken naar namen uit Italië die jullie leuk zouden vinden voor een zoon. Zo kan er gekozen worden voor namen als: Gianni, Gino, Giovanni of Guido.


Geef een reactie