Soms kan het als moeder heerlijk zijn om even zonder kinderen te zijn. Gewoon een middagje of avondje even rust. Hoe veel je ook van je kinderen houdt, iedere moeder zal dit van tijd tot tijd nodig hebben. Nog leuker is het om op zo’n avond even met alle vriendinnen die ook moeder zijn bij elkaar te komen. Om even te kletsen over de kinderen of misschien juist niet. Maar hoe organiseer je nou zo’n leuk mama-avondje? Daarover heb ik een blog geschreven, om jullie een beetje op weg te helpen bij het organiseren hiervan. 

Ontspanning 

Allereerst zou je, als je doel is om puur een ontspanningsavondje te organiseren, een aantal spa-producten kunnen aanschaffen. Je kan hierbij denken aan lekkere maskertjes of andere gezichtsproducten of producten voor een manicure en/of pedicure. Deze producten kun je heel makkelijk kopen bij de drogist of online bestellen. Tijdens je maskertje of als je nagels aan het drogen is kan je lekker samen een filmpje kijken of kletsen met een kop thee of een wijntje. Op deze manier kan ik je garanderen dat je aan het eind van de avond helemaal ontspannen bent. En weer klaar om je kinderen op te halen! 

Genieten 

Daarnaast kan je ook een avondje genieten organiseren. En daarmee bedoel ik met heel veel lekker eten en drinken! Ik vind dit zelf altijd heel leuk om te doen, al kost dit wat meer werk dan een ontspanningsavondje. Je kan de tafel mooi dekken, een uitgebreid diner of allerlei hapjes kopen en hier lekkere wijn of cocktails bij serveren. Maak het zo gek of hou het zo simpel als je zelf wil! En als je nog een tip wil; bij Drankdozijn kan je heerlijke rode wijn kopen. De spaanse wijnen zijn vooral mijn favoriet. En als je het helemaal compleet wil maken kan je hier heerlijke tapas of een goede paella bij koken. 

Plezier

Tot slot is het ook altijd leuk om een avondje lachen, gieren, brullen te organiseren. En hoe doe je dat nou beter dan met spelletjes?! Je kan hiervoor bordspelletjes aanschaffen, maar vaak is dat niet eens nodig. Iedereen heeft wel een aantal spellen thuis liggen! En als je deze allemaal meeneemt, dan kan je meestal wel een hele avond vullen. En als mensen geen spelletjes hebben liggen maar je geen geld uit wil geven, kan je ook nog denken aan spelletjes via je telefoon zoals 30 seconds of Piccolo. En het belangrijkste is vooral; heel veel lachen!