Leuke tips voor een gezellig en knus winter interieur!


De winter is inmiddels echt begonnen. We hebben er even op moeten wachten maar sinds een aantal dagen ligt de temperatuur toch echt tegen het vriespunt aan. Ondanks dat we nog steeds graag naar buiten gaan is het met deze temperaturen ook heerlijk om binnen te vertoeven. Heerlijk onder een dekentje wegkruipen op de bank met een goede serie of een film en iets warms te drinken. Om het helemaal af te maken en jezelf echt in een gezellige en knusse sfeer te begeven hebben we hier een aantal tips waarmee jij je interieur heel gemakkelijk omtovert in een winter interieur.

Warme kleuren

Zomers is je huis voorzien van veel en fel licht. Hierdoor komen de kleuren ontzettend mooi tot uiting en heb je dus ook het liefst lichte en sprankelende kleuren in huis. In de winter is het licht wat van buiten komt daarentegen juist veel zachter. De lichte en sprankelende kleuren zullen dan veel minder goed toch uiting komen. In de winter kan je dan ook juist beter kiezen voor warme kleuren. Vervangen witte items bijvoorbeeld voor beige items. Ook aarde tinten zoals rood, oranje, paars en bruin doen het ontzettend goed. Ben je juist van de pastel tinten? Kies dan tinten met een warme gloed. Uiteraard is het wel belangrijk dat je donkere kleuren en lichte kleuren met elkaar blijven afwisselen zodat het niet een te donker geheel wordt.

Zachte stoffen

Zachte stoffen zijn ideaal voor de winter. Het is ook niet voor niets dat we het liefst lekker wegkruipen onder een kleden. Kleed je bank daarom dan ook aan of leg een (nieuw) vloerkleed. Schapenvachten zijn perfect voor deze tijd van het jaar. Met je meubilair kan je overigens ook wat spelen. Zo zijn loungebanken en fauteuils namelijk heerlijke meubels voor dit seizoen. Een landelijke of industriële fauteuil bestellen doe je tegenwoordig ook heel snel en gemakkelijk online. Hier is de levertijd vaak een stuk korter en kan je binnen no-time genieten van je nieuwe relax fauteuils.

Sfeerverlichting

In de winter wordt het natuurlijk al heel vroeg donker en daarom wil je voldoende licht in je huis hebben tijdens dit seizoen. Uiteraard zit er wel enig verschil tussen wat voor soort licht je kiest. Als je de sfeer echt lekker knus wilt houden kies dan voor sfeerverlichting zoals kleine lampjes of misschien wel een openhaard. Heerlijk op je nieuwe fauteuil neerploffen voor het knisperende hout is toch het ultieme wintergevoel.