Meivakantie activiteiten: Wat gaan we doen met de kinderen?


Wat ga je doen in de Meivakantie? Er zijn zoveel mogelijkheden, maar wat is nu leuk voor de kinderen? In dit artikel geven we 8 ideeën om te doen met de kinderen in de meivakantie. Vanuit allerlei verschillende categorieën, zoals cultuur en sport, kun je hiermee aan de slag om een leuk plan te maken! Wil je na het lezen van dit blog nog meer informatie of inspiratie op doen over activiteiten die je met je kinderen kan gaan doen, lees dan de de website van metkinderen.nl.

Dierentuin

Een klassieker onder de activiteiten voor in de meivakantie is een bezoekje aan de dierentuin. In Nederland hebben we verschillende grote dierentuinen, zoals Blijdorp in Rotterdam, Artis in Amsterdam en de Apenheul in Apeldoorn. Kies een dierentuin uit waar je nog nooit bent geweest en maak er een leuke dag van!

Musea voor kinderen

In de meivakantie kun je ook verschillende musea bezoeken met de kinderen. Er zijn veel musea te vinden in Nederland die gericht zijn op kleine kinderen. Denk aan Micropia (gericht micropisch leven), Naturalis (Dino’s en de IJstijd), CORPUS (menselijk lichaam op een leuke manier ontdekken) of het nijntje museum. Er zijn er veel, dus er vast een leuk museum te vinden!

Actief dagje uit

Voor de sportieve mensen onder ons zijn er ook genoeg mogelijkheden om in de meivakantie aan de slag te gaan. Ga bijvoorbeeld een dagje mountainbiken, wandelen of een andere sport doen.

Pretpark voor kinderen

Een pretpark bezoek in Nederland is altijd een goed idee. Je hebt namelijk keuze uit verschillende pretparken, zoals Efteling, Duinrell, Walibi Holland. Elk pretpark heeft zijn eigen sfeer en aanbod, dus kijk goed welk pretpark het beste bij jouw wensen past. Geniet van een dagje uit met de kinderen!

Natuurgebieden

Nederland is een klein land, maar we hebben toch heel veel natuurgebieden. Je kunt bijvoorbeeld naar de Veluwe gaan, de Waddenzee of één van de andere mooie plekken in Nederland. De kinderen zullen hier vast van genieten!

Stedentrip

Als je iets verder weg wilt gaan in de meivakantie, dan is een stedentrip een goede optie. Je kunt bijvoorbeeld naar België of Duitsland gaan voor een leuke dagtrip. Er zijn genoeg mogelijkheden om een leuke stedentrip te maken in de meivakantie!

Rondvaartboot

Een boottocht door de grachten van Amsterdam, Utrecht of ergens anders is een leuke manier om je in de meivakantie te vermaken. De kinderen zullen het waarschijnlijk fantastisch vinden om over het water te varen en allerlei bezienswaardigheden aan te kijken. Boek een rondvaartboot bij één van de vele aanbieders en geniet van een dagje uit!

Kinderboerderij

Een dagje naar de kinderboerderij is altijd een leuk idee. De kinderen kunnen hier pony’s aaien, lammetjes voeden en nog veel meer. Er zijn verschillende kinderboerderijen in Nederland, dus neem even de tijd om er eentje uit te kiezen die bij je in de buurt is en er is vaak ook een speeltuin aanwezig. Op deze manier kunnen ze zich vermaken in de meivakantie!

Met deze activiteiten kun je in ieder geval alle mogelijkheden af. Zoek nu nog een leuk plekje uit om te beginnen met je dagje uit!

,

Geef een antwoord