Op zoek naar een dieet om af te vallen?

Op zoek naar een dieet om af te vallen?

Wil jij gewicht verliezen en ben je op zoek naar een geschikt dieet? Het internet staat bomvol met allerlei verschillende diëten waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Ieder lichaam is anders en daarom werken diëten voor iedereen ook op een andere manier. Om jou te helpen om het juiste dieet afvallen leggen we er hier een 3 tal aan je uit.

Het eiwit dieet

Het eiwitdieet is een populair dieet onder de sporters. Hierbij bestaat 25% tot 35% van je calorieën uit eiwitten. Eiwitten zorgen voor een langer verzadigd gevoel en daarbij bevatten ze ook minder calorieën dan koolhydraten per gram. Door de langzame verwerking van eiwitten in je lichaam blijft je stofwisseling langer actief en verbrand je tijdens de vertering zelfs calorieën. Met dit dieet zal je snel gewicht verliezen en door een sportprogramma te volgen wordt dit effect nog meer versterkt. Als je aan zware krachttraining doet helpt het eten van eiwitten om je spieren te herstellen en zorg je voor maximaal spierbehoud. Verboden producten tijdens dit dieet zijn pasta, rijst en aardappelen omdat deze een hoog suikergehalte hebben. Om dezelfde reden mag je ook fruit met beperkte mate eten.

Het keto dieet

Het keto dieet ofwel het ketogeen dieet is een extreme vorm van een koolhydraatarm dieet. Per dag zal je namelijk maar 5% koolhydraten eten van je totale calorie inname. Daarnaast eet je 70 tot 80% vetten en 10 tot 20% bestaat uit eiwitten. In eerste instantie zal je afvallen doordat je lichaam drastisch minder koolhydraten binnenkrijgt. Als je weinig koolhydraten blijft eten en veel vetten dan gaat je lichaam over van suikerverbranding naar vetverbranding. Hierdoor komen er zogenaamde ketonen vrij die een alternatieve energiebron vormen. Pasta, aardappelen en brood zijn grote boosdoeners tijdens dit dieet. Ook mag je geen fruit eten en een aantal groentesoorten zijn ook uitgesloten. Uiteindelijk werkt het net zoals bij ieder dieet zo dat je minder calorieën binnen moet krijgen dat dat je verbrand.

Intermittent fasting

Dit dieet wordt ook wel afwisselend vasten genoemd. Je dag is opgedeeld uit fases waarin je wel en niet mag eten. Bijvoorbeeld van 12:00 uur tot 20:00 uur mag je eten en de overige uren (16 uur) ben je aan het vasten. Doordat je eet in een korter tijdsbestek zal je automatisch minder eten en daardoor val je af. In de periode dat je vast mag je wel koffie, water en thee drinken. Uiteraard zonder melk en suiker. Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk onbewerkt voedsel eet en kom minimaal aan 250 gram groente per dag. Verder is het belangrijk dat je 350 tot 500 calorieën onder je caloriebehoefte gaat eten, zodat je vet gaat verbranden. Dit dieet is de laatste tijden super populair omdat het voor veel mensen werkt! Afvallen wordt iets makkelijker doordat je niet continue met een hongergevoel loopt. Ook schijnt het juist goed te zijn om je lichaam een paar uur te laten rusten door niet te eten.