Post-corona activiteiten voor ontspanning!

Post-corona activiteiten voor ontspanning!

De COVID-19 crisis is een gekke periode geweest voor iedereen. Een periode waarvan niemand waarschijnlijk verwacht had dat hij zo zou uitpakken. Voor de ene persoon is het een zegen geweest; het thuiswerken scheelt reistijd, je hebt veel meer tijd voor je kinderen en je kunt je tijd flexibel indelen. Maar voor andere mensen is het stressvol geweest; werken en tegenlijkertijd je kinderen thuis les geven, de hele dag doorbrengen in videomeetings op een paar vierkante meters en het gemis van je collega’s. Hoor je bij deze laatste groep en kan je niet wachten totdat iedereen zometeen gevaccineerd is en het normale leven weer begint? Lees dan nu mijn blog met een lijstje van activiteiten die je straks zou kunnen ondernemen voor je ontspanning! 

Tijd voor jezelf 

Allereerst kan het heerlijk zijn om na deze gestoorde periode even wat tijd te hebben voor enkel en alleen jezelf. Je zit natuurlijk nu de hele dag thuis, inclusief iedereen waarmee je woont. Bijvoorbeeld je partner die ook aan het werken is, je huisgenoten die ook thuis studeren/werken en/of je kinderen die niet naar school mogen. Het is dus niet gek als je even helemaal in je eentje wil zijn om dingen op een rijtje te zetten. Wat hiervoor fijn kan zijn is een hotel met wellness (of andersom). Hier hoef je namelijk het hotel niet uit (dus je hoeft geen ‘activiteiten’ in je eentje te ondernemen) maar je kan wel lekker een boekje lezen, de sauna in, ‘s avonds eten in het restaurant en zo je gedachten even op een rijtje zetten. Of juist helemaal niet nadenken natuurlijk! 

Tijd met je partner

Daarnaast kan het ook fijn zijn om even wat tijd met je partner te spenderen. Zeker als je kinderen hebt en deze dus de hele periode thuis zijn geweest. Of als je gewoon al die tijd samen aan de keukentafel hebt gewerkt, kan even écht tijd voor elkaar ook enorm goed zijn voor je relatie. Hiervoor is een citytrip met zijn tweetjes naar een onbekende stad een goed idee! Samen de stad verkennen, lekker uiteten en ‘s avonds nog even in een bar of kroeg een drankje drinken is leuk en versterkt je relatie weer een beetje na alle gekkigheid! 

Tijd voor de kinderen 

Tot slot kan het als familie ook fijn zijn om er even uit te gaan. Ook al heb je misschien de hele tijd al samen thuis gezeten, toch is iedereen vaak druk met z’n eigen dingen. Zeker als je iets oudere kinderen hebt zoals tieners, die best wel hun eigen gang gaan. Als reizen eindelijk weer kan is het leuk om met z’n allen naar een camping te gaan. Dan heb je even een ander land en een zonnetje, maar dit kost geen klauwen met geld! Aanraders voor een camping met jonge kinderen of tieners zijn bijvoorbeeld camping lanterna in Kroatië of zaton holiday resort, ook in Kroatie. En Kroatië zelf is ook nog eens een niet zo duur en heerlijk land!