Fietsen is leven


Als Nederlander onder de expats, grapte ik altijd: "Zonder fiets ben ik gehandicapt". Ik kon me namelijk nooit een leven zonder fiets voorstellen. Toen kwam het moment dat ik ook echt zonder fiets kwam te zitten. Wel goed op slot gedaan, toch gestolen. Iedereen die in de grote stad woont, zal dit herkennen. En zo moest ik dus een aantal dagen gehandicapt door het leven gaan. Op jacht naar een nieuwe fiets dus. Ik wilde het dit keer anders aanpakken dus besloot er even over na te denken.

Tweedehands of nieuw?

Menig Nederlander staat voor dit dillemma. Ga je voor een tweedehandse fiets of wil je iets nieuws? Beide is wat voor te zeggen, maar als je regelmatig te kampen hebt met fietsendiefstal, ga je vaker voor een tweedehands exemplaar. Verzekeringen geloof ik niet in en ook dat was een reden om voor tweedehands te gaan.  Zo gezegd zo gedaan: ik ging op zoek naar tweedehands fietsen Utrecht. Ik woon immers in deze mooie stad, dus dan ga je niet in Amsterdam op zoek of wel soms?

Online of offline

Het tweede dillemma waar ik voor kwam te staan was de vraag of ik offline of online ging kopen. Wanneer je langs een fietsenmaker gaat die tweedehands fietsen verkoopt, voelt het wellicht veiliger. Maar meestal kosten ze ook een stuk meer. Je kunt natuurlijk ook een fiets op marktplaats zoeken, alleen pakt dit niet altijd goed uit. Ik heb meerdere vrienden die goed zijn opgelicht op dit platform. Dat was voor mij een reden om op zoek te gaan naar nog een andere optie.  Mijn beste vriend kwam met het verlossende antwoord in de vorm van een derde optie, namelijk: refurbished fietsen!

Refurbished fietsen

Refurbis wat? Refurbished dus! Net zoals je een refurbished iphone of tablet kunt kopen, is dit tegenwoordig ook met fietsen mogelijk. Een ideale oplossing voor mensen die kwaliteit willen voor een betaalbare prijs. Refurbished houdt in dit geval in dat:

  • Je afgestelde wielen krijgt
  • De fiets is voorzien van nieuwe binnenbanden
  • De fiets een nieuwe ketting heeft
  • Er ook verlichting op je fiets zit
  • De fiets volledig roestvrij geleverd wordt

Kortom: je krijgt een fiets die zo goed als nieuw is, voor een tweedehandse prijs.

Blij met mijn fiets

Zodoende fiets ik weer vrolijk fluitend door de grachten van Utrecht en haal ik nog steeds alle expats over om een fiets aan te schaffen. Fietsen is namelijk leven en je kan nooit een Nederlandse ervaring hebben als je nog nooit door de straten van een grote stad hebt gefietst.


Geef een reactie