Schoonmaken is zo gepiept

Schoonmaken is zo gepiept

Waarschijnlijk ben ik er niet de enige in. Ik heb een enorme hekel aan klusjes in huis. Ik ben zo iemand die dat eindeloos kan uitstellen. Mensen die uit zichzelf een emmer met boenlap erbij pakken, benijd ik. Het lijkt me heerlijk als je helemaal geen moeite hebt met klussen die regelmatig gedaan moeten worden. Wel heb ik gemerkt dat ik het iets makkelijker ben gaan vinden nu ik mijn huishouden deel met mijn vriend. Op een of andere manier stoor je je toch sneller aan elkaars rommel dan alleen die van jezelf. Inmiddels voel ik de urgentie dus wel meer, maar kan ik nog steeds niet genieten van de taken zelf. Maar het scheelt al wel erg er samen verantwoordelijk voor te zijn. Dan kan je de klusjes tenminste verdelen.

Uitbesteden

Mijn vriend heeft weleens voorgesteld het schoonmaken uit te besteden, maar ik vind dat als je het eigenlijk prima zelf kan doen, je dat ook zou moeten doen. Toch een beetje die calvinistische inslag vrees ik. Pas als we kinderen zouden krijgen, zou ik het willen overwegen iemand in huis te halen om te helpen bij het huishouden. Tot die tijd vind ik dat we onze schouders er maar onder moeten zetten. Bovendien vind ik het idee dat iemand in huis rondloopt en al je rommel ziet, ook gewoon een beetje gênant. Ik hoop dat als ik moeder mag worden, geen tijd meer zal hebben die gêne te voelen. Want ja, het is ook wel heel fijn als een ander wat taken van je over kan nemen en jij daardoor tijd hebt voor andere dingen. Mijn vriend bedacht laatst dat er nog wat klusjes in huis nodig waren. Angstvallig hoorde ik hem aan.

Epoxy vloer makkelijk in onderhoud

Bezit is fijn, maar het brengt ook verantwoordelijkheden met zich mee. Als je een huis hebt, moet je die onderhouden. Mijn vriend wees me erop dat onze vloeren in huis eigenlijk wel toe waren aan een opknapbeurt. Vooral die in onze garage en keuken. Nou ben ik bepaald geen Nico, dus ik zag zijn punt wel maar had geen idee hoe we dat konden aanpakken. Hij zei dat ik me daar geen zorgen over hoefde te maken. Dat het zo gepiept zou zijn. Hij zou met behulp van giethars een epoxy vloer creëren. Wel konden we dan een dag even niet gebruik maken van die vloer. Daarna zou hij een tweede laag doen, waarna uiteraard weer een dag zou volgen dat we niet over de vloer konden lopen. Daarna zou het er weer helemaal egaal uitzien en de vloer bestand zijn tegen bijvoorbeeld vet en benzine. En het is vervolgens makkelijk schoon te houden. Dat scheelt, als schoonmaken niet je hobby is!


Geef een antwoord