We zijn veel thuis en gelukkig zijn de basisscholen weer open. Maar dat betekent niet dat we niet veel thuis zijn met de kinderen. Heel fijn natuurlijk maar het kan ook een uitdaging zijn. Zeker wanneer je kind zich verveelt en/of wanneer jij zelf werkt. In deze blog vertel ik je hoe je daar mee om kan gaan. Iedereen moet hier natuurlijk zijn of haar eigen draai in vinden, maar wellicht haal je hier ideeën uit. Lees je mee?

Genoeg beweging in de buitenlucht

Beweging is altijd belangrijk, voor iedereen. Maar voor kinderen is het nog belangrijker, het draagt bij aan de ontwikkeling van hun motoriek en het biedt de mogelijkheid om energie kwijt te raken. Ga samen twee keer per dag, ’s ochtends en ‘s middags wandelen of naar de speeltuin. Zo kan jezelf aan het einde van de dag even de benen strekken en krijgt je kleine ook meteen beweging. Daarnaast voelt het meteen als een uitje.

Verantwoord speelgoed

Nu is ook de tijd om te investeren in het speelgoed van de kleine. Verantwoord speelgoed is tegenwoordig heel belangrijk. Niet alleen omdat het vaak prikkelender is voor je kind maar ook omdat het van milieubewuster materiaal gemaakt wordt. denk bijvoorbeeld aan het speelgoed op www.animals-toys.nl, hier verkopen ze speelgoed van boerenleven. Dit is mooi speelgoed wat van goed materiaal gemaakt is waardoor het ook heel lang meegaat. Daarnaast prikkelt dit materiaal je kind om zelf verhalen te maken en te spelen en zo de fantasie te ontwikkelen.

Spelend leren

Kinderen leren namelijk het makkelijkst als ze spelen. Wanneer je samen met je kind aan vaardigheden of schoolopdrachten werkt, kun je dit dus het beste in spelvorm doen. Kijk op internet naar tips en manieren om de creativiteit in de opdrachten te brengen. Zo zal je kind het leren ook sneller leuk vinden en dat is natuurlijk belangrijk. Wanneer je iets leuk vindt, spendeer je er liever tijd aan en gaat het makkelijker, dat geldt voor kinderen net zo.

Routine en aandacht

Het belangrijkste is het om goed met je kind te blijven communiceren in deze tijd en duidelijke afspraken te maken. Houd ook een goede routine aan, dan kunnen jullie hier allebei op vertrouwen en is de gewenning makkelijker.

Daarnaast is het natuurlijk een vreemde tijd voor iedereen en dat is voor kinderen niet anders. Extra aandacht waar dat kan, wordt altijd op prijs gesteld. Het feit dat we meer bij onze kinderen kunnen zijn, daar zijn we dankbaar voor.

En verder doen we wat we kunnen en blijven we leren. En ja, onze kinderen doen dat spelend dus dat bieden we ze graag.