Is jouw kindje binnenkort jarig en wil je een kinderfeestje organiseren, maar heb je geen idee hoe je dit moet doen en waar je moet beginnen? Misschien is het je eerste kinderfeestje en wil je het gelijk goed doen. Een feestje voor kinderen van 4 jaar richt je heel anders in dan voor de wat grotere kinderen van 11 jaar oud. Denk bijvoorbeeld aan een minidisco voor de kleuters of een echte kinderdisco voor de tieners. Met de onderstaande tips weet je zeker dat het een daverend succes wordt en alle kinderen vrolijk het feestje weer verlaten.

5 tips voor een succesvol feestje

  • Tip nummer één is er een die nog wel eens onderschat wordt. Begin op tijd met het plannen en organiseren. Het kost meer tijd dan je denkt.
  • Bedenk of je het feestje thuis wilt geven of juist buiten. Dit is ook afhankelijk van het seizoen dus houd daar rekening mee.
  • Wil je een thema feestje geven of kies je voor de kinderboerderij of een speelparadijs?
  • Zijn de kinderen nog erg jong? Zorg dan voor voldoende afwisseling tussen de activiteiten. Jonge kinderen hebben geen grote aandachtspanne.
  • Bestel of koop je boodschappen op tijd en check folders voor de beste acties en aanbiedingen.

De uitnodiging maken

Als je voor een thema kinderfeestje kiest is het leuk om de uitnodiging ook in dat thema te geven. Maak een uitnodiging voor het kinderfeestje waar in ieder geval het volgende opstaat: Wie is de jarige Job? Op welke datum en tijdstip is het feestje? Waar is het feestje en worden de kinderen opgehaald/thuisgebracht? Eten de kinderen mee? Moeten ze verkleed komen of zwemkleding mee nemen? En niet geheel onbelangrijk: zijn er allergieën waar rekening mee moet worden gehouden? Je kunt ook de verlanglijst toevoegen aan de uitnodiging. Op internet kun je heel makkelijk een lijstje maken en het linkje zet je vervolgens op de uitnodiging.

Geef het uit handen

Is het je allemaal wat te veel, krijg je er nu al nachtmerries van en wil je het organiseren daarom liever uit handen geven? Dan kun je ook iemand inhuren om je kinderfeest te organiseren, zoals kidzdj blijwin. Op die manier heb je geen gedoe met het sjouwen van apparatuur, liedjes zingen en het verzinnen van allerlei spelletjes en kun jij gerust een glaasje ranja drinken zonder stress. De invulling wordt volledig verzorgt door degene die je hebt ingehuurd. Jij regelt de locatie en hoeft je verder alleen nog maar druk te maken over de taart en het eten (patat doet het altijd goed!).