Dit jaar verloopt op z’n zachtst gezegd een beetje anders dan we gewend zijn. Dat vraagt om aanpassing op bepaalde vlakken in het dagelijks leven. Nu de zomer hier is, vragen een hoop mensen zich dan ook af hoe het moet met hun vakantie. Wat zijn de opties? En waar doe je goed aan? Dit jaar biedt eigenlijk de ultieme kans om een vakantie door te brengen in eigen land. In deze blog vertel ik je hoe je dat aanpakt. Lees je mee?

Het zonnetje in eigen tuin

In Nederland is het de afgelopen jaren behoorlijk warm geweest tijdens de zomers. De bekende regenachtige dagen die ons altijd op z’n best een wat waterig zonnetje bezorgen, zijn wel een beetje verleden tijd. Ook dit jaar staan de tropische temperaturen ons op te wachten. Prima dus om in je eigen tuin van het zonnetje te genieten. Met één van de mooie loungesets van Tuinmeubelland.nl bijvoorbeeld. Met deze prachtige meubels breng je jouw tuin of balkon helemaal in vakantiesferen. Van luxe tot meer simpel en van klein tot groot, er is een enorm breed assortiment zodat er voor iedereen iets bij zit. Laat het ontspannen maar beginnen!

Bezig met hobby’s

Wanneer we op vakantie gaan, richten we ons vaak op de activiteiten in de omgeving. Zo zwemmen we heel wat af, maken we wandelingen en ga zo maar door. Maar misschien zijn er dingen die je thuis kan doen, die al lang op je ‘uitprobeer-lijstje’ staan. Heb jij altijd al willen leren schilderen? Deze vakantie is het moment om daar stappen in te zetten. Zo ontspan je en leer je iets nieuws, gewoon in je eigen huis! Of, als je liever buiten bent, duik dan de tuin in en tover de boel om tot bloemenparadijs, je weet wel die buitenruimte met die mooie lounge set.

Ga op avontuur in de omgeving

En tot slot, is dit hét moment om op ontdekking te gaan in de omgeving. Is er een toeristenspot in de buurt waar je nog nooit ben geweest, misschien een museum of geschiedenistour over het plaatsje waar je woont? Wie weet wat je allemaal ontdekt zo vlakbij huis. En het is meteen een goed excuus om ieder horeca-etablissement in de omgeving nog eens uit te testen. Waar hebben ze de lekkerste koffie en wat is het fijnste terras. Op de fiets rijd je ook zo naar een ander plaatsje en aan het einde van de dag kom je weer lekker in je eigen tuin thuis.

Fijne vakantie!