Voordelen stedentrip Krakau

Voordelen stedentrip Krakau

Het is in deze tijd natuurlijk erg onzeker om een vakantie boeken. Je weet niet of het doorgaat, je weet niet wat je allemaal kan doen en wat er mogelijk is ja of nee, ga zo maar door. Dit is dan ook de reden dat veel mensen hebben besloten dit jaar niet op vakantie te gaan. Toch zien veel het nog positief in voor deze zomer. Een stedentripje of een vakantiepark boeken is nog mogelijk. Daarom geven wij je graag alle voordelen over het boeken van een stedentrip naar Krakau en wellicht valt het goed bij je in de smaak!

Weer

Op het moment dat je ervoor kiest om een stedentrip te gaan doen, is het natuurlijk niet zo dat je je hele vakantie ligt de bakken en braden in de zon. Je kiest bewust een stad uit waar je graag veel wilt zien en je bereid je voor op lange wandelingen en leuke bezienswaardigheden. Het is dan ook goed om van tevoren alvast goed onderzoek te doen naar de stad, in dit geval Krakau, en om een lijstje te maken. Wat wil je allemaal zien? Hoe ver ligt het van elkaar af? Hoe komen we op onze bestemming? En misschien wel het allerbelangrijkste: hoe warm wordt het daar op het moment dat wij er naartoe willen? De een kan beter dan de ander tegen warm weer, maar niemand zit erop te wachten om in 30 graden door een stad te slenteren. Dit hou je niet lang vol en doe je dan ook zeker niet met veel plezier. Doe dus gelijk goed onderzoek naar het weer. Als je een stedentrip Krakau wilt gaan doen in de vakantie, is het goed om te weten dat het er in de zomermaanden niet al te warm is. In de maanden juni, juli en augustus blijft de gemiddelde temperatuur 23 graden. Aangenaam, maar niet al te warm.

Bezienswaardigheden

Zoals ik al eerder benoemde is het goed om onderzoek te doen naar alle bezienswaardigheden in Krakau. Krakau heeft bijvoorbeeld de Grote Markt. Dit is een plein waar je mooie kerken zult zien, torens en halen. Het is een centraal plein waar ook veel romantische plekjes te zien zijn. Ook zijn er genoeg terrassen aanwezig waardoor je lekker een pauze kunt nemen onder het genot van een lekker hapje en drankje. Het is tenslotte ontzettend belangrijk om na al dat gewandel zo nu en dan een goede pauze te nemen. En buiten dat natuurlijk ook ontzettend gezellig.