Waarom elke mama een mamafiets in haar leven kan gebruiken!


Als mama zijnde staat jouw leven nooit stil. Het begint ‘s ochtends vroeg al met het klaarmaken van jouw kinderen voor school. Vervolgens stap je op de fiets om ze naar school te brengen. Eentje voorop en de andere achterop, terwijl jij je in het hectische ochtend verkeer begeeft. Een veilige en stevige fiets maakt het verschil, als je jouw allerkleinsten de hele dag naar school, sport, vriendjes en vriendinnetjes moet vervoeren. Heb jij wel eens van een mamafiets gehoord? Dit is een fiets die speciaal voor alle mama’s is gemaakt en daarom extra stevig en veilig is. In dit blog lees je alles over de voordelen van een mamafiets. Wedden dat jij meteen verkocht bent?

#1: Laag frame

Als jouw fiets een kinderzitje voor- en achterop heeft, dan kan opstappen nog wel eens een lastige taak worden. Vaak is het frame net te hoog, waardoor je jouw been  over het zadel moet gooien en de fiets hierdoor uit balans geraakt. Dit is natuurlijk erg gevaarlijk, vooral als jouw kinderen al in de stoeltjes vastzitten. Er zijn fietsen die al een wat lager frame hebben, maar zelfs dit frame is soms nog te hoog. Een mamafiets beschikt over een extra laag frame, om het opstappen zo makkelijk mogelijk te maken. Op deze manier wordt de kans kleiner dat je struikelt tijdens het opstappen veel kleiner, waardoor de fiets dus een stuk veiliger wordt. 

#2: Stuurblokkering

Ken je van die fietsen met een mandje voorop? Als je zo’n fiets parkeert dan kan het stuur ineens omklappen, door het zware gewicht dat op het stuur staat. Je wil natuurlijk niet dat dit gebeurd als je jouw kind voorop op de fiets hebt zitten. Daarom hebben mamafietsen een speciale stuurblokkering. Dit is een soort slot, waarmee je jouw stuur vast kunt zetten. Hierdoor blijft het stuur ten alle tijden recht staan, zelfs als jouw kind in het kinderzitje zit. 

#3 Aangepaste standaard 

De meeste fietsen hebben een enkele standaard, waarbij de fiets naar één kant leunt als hij eenmaal is geparkeerd. Met het extra gewicht van een kind voor- of achterop zou de kans bestaan dat de fiets om zou vallen met zo’n standaard. Ook hier hebben mamafietsen een oplossing voor bedacht. Zo hebben deze fietsen een speciale standaard, die in het midden zit en vaak ook nog eens dubbel is. Zo’n standaard heeft de naam ‘dubbelpoot’. Met behulp van deze standaard blijft de fiets rechtop staan als hij geparkeerd is. Voor extra beveiliging kan je de stuurblokkering aanzetten, dan weet je zeker dat de fiets niet kan omvallen. 

Zo zie je maar dat er enorm veel handige voordelen aan een mamafiets verbonden zitten. Naast dat het enorm praktisch is voor alle mama’s, is deze fiets ook nog eens stukken veiliger voor jouw kinderen dan een normale stadsfiets.