Het leven van een moeder kan heel chaotisch zijn. Zo moet ik bijvoorbeeld voor 3 kinderen zorgen, het huishouden regelen en wordt er op mijn baan ook het een en ander van me verwacht. Op zich vind ik dit helemaal niet erg en kan ik er zelfs van genieten! Maar ik vind het wel belangrijk om mezelf af en toe te verwennen. Dan vind ik gewoon even dat ik iets verdien. Een mooie gadget of een fraaie accessoire bijvoorbeeld. Of een leuk kledingstuk dat ik al lange tijd heb zien hangen.

In mijn optiek is dat dé manier om het drukke leven aan te kunnen: genieten van de momenten als dat kan. Ik doe dat om eens in de zoveel tijd mezelf een mooi cadeautje te geven. Dat hoeft niet per se heel duur te zijn, maar ik probeer juist niet te veel naar het prijskaartje te kijken. Als je iets wil hebben, moet ik dat gewoon kunnen kopen. Als ik daar gelukkig van word. Daar werk ik immers zo hard voor!

Accessoires

Meestal koop ik vier keer per jaar iets moois voor mezelf. Eens in de drie maanden dus, wanneer het seizoen wisselt zo’n beetje. Zo kocht ik afgelopen jaar voordat de winter begon een nieuwe IPad voor mezelf. Zo kon ik bijvoorbeeld heel handig films kijken op Netflix, in bed of op de bank. Geen overbodige luxe in die koude wintermaanden!

Toen het lente werd heb ik mezelf een nieuwe fiets cadeau gedaan. Een goede, een stevige. Met zitjes voor en achterop. Zo kan ik heerlijk een stukje gaan fietsen met de kinderen. Dat vind ik heerlijk ontspannend, zeker in de lente. Het zonnetje komt dan weer langzaam door en alles begint te groeien en te bloeien. Heerlijk!

In de herfst heb ik mezelf getrakteerd op een nieuw paar schoenen. Goede schoenen, die goed tegen nattigheid en viezigheid kunnen. Toevallig koos ik toen voor Balenciaga schoenen, die zitten heel erg fijn. Maar ik heb bijvoorbeeld ook goede verhalen gehoord over het kledingmerk Butterfly Copenhagen! Misschien dat ik daar de volgende keer mijn cadeautje aan mezelf ga kopen.

In de zomer verras ik mezelf vaak met een lekkere vakantie. Dit hoeft niet eens een week lang te zijn. Soms heb ik doordeweeks zin om het komende weekend er gewoon even tussenuit te piepen met de kids. Zo ben ik afgelopen jaar een weekendje naar Texel geweest. Gewoon zomaar. Heerlijk!