Wardrobe essentials voor de hele familie


Shoppen kan soms moeilijk zijn. Het is nog moeilijker als het voor de hele familie is. Ook de was doen kan soms een hele taak zijn. Er is een oplossing van deze beide problemen: een capsule wardrobe. Je hebt er vast van gehoord. Een capsule wardrobe is een klerenkast met een minimale aantal items, waarbij alle kledingstukken bij elkaar matchen en alles ook echt gedragen wordt. Het kan een idee zijn om dit te proberen voor de hele familie en bekijken of het bij iedereen past. Hierdoor staan een paar essentiële dingen beschreven (pyjama’s, loungewear en ondergoed niet inbegrepen).

Let bij het maken van een capsule wardrobe (of gewoon een kleinere klerenkast) op een kleurpalet en de hoeveelheid kleren. Bij iedereen kan deze hoeveelheid anders zijn, maar (als je aan een hoeveelheid wilt houden) let erop dat dit aantal niet overschreden wordt. Een kleurenpalet is belangrijk, omdat dat ervoor zorgt dat alle items bij elkaar passen en dat alles de drager goed staat.

Volwassenen

Het is altijd belangrijk om te letten op eigen stijl en eigen werk. Als er bijvoorbeeld geen jurken of rokken worden gedragen, hoeven deze natuurlijk niet inbegrepen te worden in de klerenkast. Als er voor het werk alleen maar pakken gedragen mogen worden, zullen daar juist iets meer nodig van zijn.

Voor de vrouw zijn basic witte, grijze en zwarte shirts altijd handig om te hebben, zowel met lange als met korte mouwen. Deze passen overal bij en zijn dus erg handig in gebruik. Daarnaast is het ook handig om een paar truien en vesten achter te hebben. Drie paar jeans (tenminste een zwarte en licht blauwe van kleur) zullen bij veel mensen in de kast passen. Er zal nog genoeg ruimte zijn voor een pantalon, om een keertje een andere soort broek aan te hebben. Als er jurkjes en rokken gedragen worden, is het altijd goed om een little black dress in de klerenkast te hebben. Deze zal ook op veel gelegenheden gedragen kunnen worden, zowel iets formelere als iets casualere feesten. Twee rokjes en drie jurkjes zullen vaak genoeg zijn. Drie paar schoenen (een paar witte sneakers, pumps en eigen gekozen) zullen het schoenen-gat vullen. Om het af te maken zijn panty’s, een goede riem en andere accessoires genoeg voor een capsule wardrobe.

Ook voor de mannen zijn basic witte, grijze en zwarte shirts belangrijk. De truien, jeans en pantalon zullen eveneens hetzelfde zijn als deze van de vrouwen (alleen een andere stijl). Het grote verschil zit in de formelere kleding. Voor mannen is het belangrijk om een goed pak bij de hand te hebben, met één of twee stropdassen. Bij de schoenen is dan ook een klassiek paar (die bij het pak past) inbegrepen.

Kinderen

Het moeilijke aan kleren kopen voor kinderen is dat zij er uit zullen groeien. Daarnaast spelen kinderen ook veel buiten, waardoor de kleren vies kunnen worden. Hierdoor kan het handig zijn om geen vaststaand aantal kleren voor kinderen te hebben, maar om er gewoon voor te zorgen dat zij het minimaal aantal hebben. Het kan dus zijn dat kinderen meer kleren zullen hebben dan volwassenen, maar de kleren zijn in het algemeen wel gelukkig goedkoper.


Geef een reactie