Ben jij in verwachting? Ten eerste, van harte gefeliciteerd natuurlijk! En ten tweede, dit moet uiteraard worden gevierd. Bij een zwangerschap is een babyshower onmisbaar. Een babyshower is een concept uit Amerika, maar het wordt ook steeds populairder in Nederland. Maar hoe organiseer je nou zo’n babyshower en wat heb je allemaal nodig? In deze blog help ik je hier een handje bij. 

Uitnodigingen en cadeautips

Laten we bij het begin beginnen. Een feestje is uiteraard niks zonder de gasten die komen. Een goede start voor het organiseren van jouw babyshower is dus het maken en sturen van de uitnodigingen. Je kunt uitnodigingen zowel zelf maken als laten maken. Er zijn tegenwoordig veel websites waar je dit voor je kan laten doen. Dit scheelt je een hoop tijd met kaartjes en enveloppen schrijven. Een goede tip is om op je uitnodiging ook te vermelden wat je cadeauwensen zijn. Als je een baby verwacht, heb je vaak enorm veel dingen die je moet kopen. Denk aan flesjes, kleding,wiegjes, noem maar op. Een babyshower is hier de perfecte uitkomst voor. Je kunt een aantal van deze dingen aan je gasten vragen als cadeau. Dit scheelt jou weer geld en moeite!

Spelletjes en snacks

Na al het voorbereidend werk als uitnodigingen, moet je gaan nadenken over de invulling van de dag zelf. Bij babyshowers is het gebruikelijk om een aantal grappige spelletjes te organiseren. Denk bijvoorbeeld aan luiers versieren of geblinddoekt een babypop verschonen. Dit zijn allemaal leuke spelletjes die te maken hebben met zwangerschap en baby’s. Een ander leuk idee is om snacks klaar te maken die ook het baby thema hebben. Ten eerste mag beschuit met muisjes natuurlijk niet ontbreken. Daarnaast kun je op Pinterest ook talloze leuke ideeën vinden, zoals cakepops in lichtroze en lichtblauw en koekjes in de vorm van een ooievaar. 

Een mooie outfit

Op je eigen babyshower wil je er natuurlijk ook mooi uitzien. Je wilt laten zien hoe erg je straalt van je zwangerschap. Trek dus een leuk feestjurkje aan die bij de gelegenheid past. Dit kan echter nog best een uitdaging zijn met zo’n dikke buik, vooral als je uitrekendatum al dichtbij komt. Gelukkig zijn er genoeg winkels en webshops met leuke feestjurken in grote maten. Zelf had ik mijn jurk gevonden bij Meyer Mode in de categorie ‘feestjurken grote maten’. Dit is zeker een aanrader, ik kreeg het hele feest veel complimenten over hoe goed ik eruit zag.

Leave a Reply